+605 550 8558

Tips voor studenten die hun eerste creditcard overwegen

College is het perfecte moment om een kredietgeschiedenis op te bouwen, die je nodig hebt voor de volgende fasen van je leven, zoals het huren van een appartement, het kopen van een auto of het verkrijgen van een hypotheek. Omdat uw credit score u levenslang zal volgen, kan het uw situatie helpen of belemmeren. Het is daarom van cruciaal belang dat studenten een goede kredietwaardigheid opbouwen. U kunt beginnen met één creditcard terwijl u op de universiteit zit en leren financieel verantwoordelijk te zijn.

1. Praat met een deskundige voordat u zich aanmeldt

Het verkrijgen van uw eerste creditcard is een belangrijke financiële stap, dus praat met iemand met kennis, zoals ouders, voogden of een andere vertrouwde volwassene, voordat u er een aanvraagt. Veel banken bieden verschillende consulten aan voor jongvolwassenen die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van een creditcard. Bankmedewerkers kunnen u door het proces leiden en belangrijke concepten uitleggen, zoals bestedingslimieten, betalingen, rentetarieven en vergoedingen voor te late betaling. Hoewel de bestedingslimiet op de eerste kaart misschien klein is, vereist het fiscale discipline om binnen de limiet te blijven en uw eerste creditcard verantwoord te beheren.

2. Doe je onderzoek

Je moet ook je onderzoek doen voordat je je aanmeldt. Controleer de banken met locaties in de buurt van uw campus of uw huis. Zoek naar een bank die voordelen biedt voor studenten, zoals contante beloningen, lage rentetarieven en geen maandelijkse kosten terwijl je student bent. Elke bank biedt verschillende opties voor creditcards, dus zorg ervoor dat u banken in de buurt van uw campus of huis vergelijkt om er zeker van te zijn dat u de beste creditcard vindt. U kunt creditcard vergelijken online.

3. Koop niet wat u zich niet kunt veroorloven

In films zien we vaak dat jongvolwassenen creditcards krijgen voor ‘noodgebruik’ en uiteindelijk alles opladen wat hun hartje begeert en meer. Hoewel uw creditcard u het gevoel kan geven dat u alles kunt kopen, mag u dit niet doen. Schulden kunnen uw kredietscore verlagen en voorkomen dat u wordt goedgekeurd voor toekomstige leningen of hypotheken. U dient verantwoordelijk met uw kaart om te gaan en aankopen te doen die op de vervaldag volledig kunnen zijn afbetaald. Hoewel het verleidelijk kan zijn om elk item op uw verlanglijstje te kopen, moet u fiscale verantwoordelijkheid nemen door geld te besparen en niet meer aan uw creditcard uit te geven dan in contanten. Ga meer om meer informatie te krijgen over hoe een creditcard aanvragen gebeurt.