+605 550 8558

Wat zijn de belangrijke huisdierenverzekeringen voor dit moment? Bekijk de mogelijkheden hier!

Hoewel de huisdierenverzekering vergelijken al jaren wordt verkocht, is deze de afgelopen jaren in het hele land steeds populairder geworden voor eigenaren van alle soorten dieren. Met een dergelijke polis zouden de kosten van de zorg voor een gewond of ziek huisdier worden gedekt, waardoor de eigenaar enige mate van financiële verlichting zou krijgen.

  1. Omdat er nu echter zoveel bedrijven zijn die dit soort dekking bieden, zou een individu moeten kijken naar een huisdierverzekering en de voor- en nadelen ervan moeten vergelijken.
  2. Hieronder staan enkele van de belangrijkste aspecten van de verzekering die goed bekeken moeten worden voordat er een definitieve selectie wordt gemaakt.

Voordeelschema van een dierenverzekering

Dit is eigenlijk een zeer belangrijk stuk informatie bij het bekijken van verschillende huisdierverzekeringspolissen. Het schema geeft een lijst van alle diagnoses die de polis dekt, maar ook het maximale dollarbedrag dat voor rekening van de eigenaar zou worden betaald. Uiteraard is een van de belangrijkste redenen om een dergelijke verzekering aan te schaffen het besparen van geld, zodat het uitbetalingsvoordeel de premie de moeite waard zou moeten maken.

Genetische gezondheidskwesties

Iets anders dat moet worden vergeleken tussen de verschillende beleidslijnen is de feitelijke omstandigheden die worden gedekt. Bijvoorbeeld, samen met erfelijke aandoeningen zoals heupdysplasie die Labrador retrievers vaak ontwikkelen en de luxueuze patella die Chihuahua’s, honden- en kattenrassen ervaren, kunnen genetische aandoeningen hebben.

  • Hoewel de meeste van deze aandoeningen bekend zijn, kunnen ze soms moeilijker en duurder te diagnosticeren en te behandelen zijn. Daarom zou het belangrijk zijn om de verschillende genetische gezondheidsproblemen te identificeren op basis van het type en het ras van het familiehuisdier en vervolgens te zoeken naar een beleid dat de juiste dekking biedt.

Uitbetalingslimieten

De “per incident”-limieten moeten ook volledig worden begrepen. Voor sommige verwondingen en ziekten zou een dier meerdere operaties nodig hebben, dus als er een limiet is aan het bedrag dat per operatie of incident wordt betaald, kan de behandeling vrij duur worden. Als voorbeeld, als een huisdier drie operaties nodig heeft, die elk $2.000 kosten, maar de uitbetalingslimiet was $500 per stuk, dan zou de eigenaar uiteindelijk $4.500 out-of-pocket betalen. Een veel beter beleid zou een beleid zijn met jaarlijkse limieten in tegenstelling tot “per incident uitbetalingslimiet”.

Bestaande voorwaarden voor huisdierenverzekering

We wilden ook aanraden om bij het vergelijken van de voor- en nadelen van een huisdierverzekering rekening te houden met het type en het niveau van de dekking voor reeds bestaande aandoeningen. Afhankelijk van het uitgevende bedrijf zouden sommige voorwaarden wel en andere niet gedekt zijn. De twee specifieke dingen om te bepalen is of deze voorwaarden worden gecategoriseerd door de polis als “geneesbaar” en “ongeneeslijk”, maar ook als “tijdelijk” of “permanent”. Ook hier zou een eigenaar van een huisdier het meest geschikte type van dekking moeten kiezen op basis van de feitelijk bestaande aandoening.