+605 550 8558

Terug naar school – Leer uw kinderen de basisprincipes van investeren in een ISA of Junior ISA

de waarde van beleggingen en de inkomsten daaruit kunnen zowel dalen als stijgen, zodat u mogelijk minder terugkrijgt dan u heeft belegd. De fiscale behandeling hangt af van individuele omstandigheden en alle belastingregels kunnen in de toekomst veranderen.

 

Het is redelijk om te zeggen dat 2020 tot nu toe een grappig oud jaar is geweest. Maar met de mogelijkheid van een terugkeer naar een bepaalde normaliteit, aangezien kinderen na zes maanden uit de klas weer naar school gaan, is dit een goed moment om ze enkele eenvoudige besparingslessen te leren – en jezelf eraan te herinneren -.

 

Investeren voor hun toekomst

 

Elk in aanmerking komend kind heeft een jaarlijkse Junior ISA-uitkering en u kunt nu voor hen tot £ 9.000 per belastingjaar investeren in deze fiscaal efficiënte spaarverpakkingen. Dat zou genoeg zijn om ze een pot geld te geven voor de universiteit, om hun eerste huis te kopen of om hun bruiloft te betalen. Waar ze ook geld voor nodig hebben, een Junior ISA (JISA) is een ideale manier om hen op weg te helpen om een ​​slimme spaarder te worden. Ontworpen voor kinderen, het is een flexibele en fiscaal efficiënte manier om te besparen.

 

Als ouder of voogd opent u de rekening voor hen, in hun naam. Het geld dat erin is geïnvesteerd, kan pas worden aangeraakt als uw kind 18 jaar is.

 

Het mooie van de JISA, afgezien van de belastingefficiëntie die het biedt, en het feit dat het geld buiten het bereik van de verleiding wordt gehouden, is dat iedereen kan bijdragen aan de JISA van uw kind. Dus niet alleen dat u kunt sparen in de JISA voor uw kind, maar ook vrienden en familie kunnen bijdragen. Kerst- en verjaardagsgeld kunnen allemaal in de loop van de jaren worden toegevoegd, zolang het totale bespaarde bedrag in een jaar binnen de huidige jaarlimiet valt.


 

Van kindertijd tot volwassenheid

 

Wanneer uw kind 18 jaar wordt, wordt de JISA automatisch omgezet in een reguliere ISA, zodat uw nu volwaardige volwassen zoon of dochter fiscaal voordelig kan blijven sparen voor alles wat ze nodig hebben – of het nu een auto is, de borgsom voor hun eerste huis of het geld voor meer dagelijkse uitgaven, zoals kosten van levensonderhoud op de universiteit.

 

Tussen de leeftijd van 16 en 18 jaar kan uw tienerkind ook een reguliere ISA in contanten openen en daaraan bijdragen, naast wat er in die twee jaar aan hun JISA is toegevoegd. Dat geeft hen de unieke mogelijkheid om meer te besparen met deze extra ISA-uitkering van £ 20.000, bijvoorbeeld in het belastingjaar 2020/21.

 

Zorg ervoor dat de jeugd niet aan jongeren wordt verspild

 

Om aan de slag te gaan, hoeven ze geen grote bedragen te investeren. Een regelmatige maandelijkse besparing maakt het gemakkelijker om hen in de spaargewoonte te krijgen en heeft als bijkomend voordeel een gemiddelde van de pondkosten. Dit betekent dat hun reguliere investeringen de gemiddelde prijs krijgen gedurende de tijd waarvoor ze investeren, in plaats van alles in één keer in te voeren en te vertrouwen op de prijs op één dag.

 

En hoe eerder ze beginnen, hoe meer tijd hun spaargeld moet groeien. De tijdsduur waarin ze investeren, is de grootste factor die de groeimogelijkheid bepaalt – hoe langer hoe beter, hoewel er natuurlijk geen garanties zijn. Hun spaargeld kan ook profiteren van het samenstellen als de fondsen waarin ze beleggen het type zijn dat inkomsten genereert die worden gebruikt om te herinvesteren in plaats van dat het wordt uitbetaald. Na verloop van tijd zal dit toenemen, aangezien ze in feite rente op rente krijgen, waardoor hun spaargeld nog sneller groeit.

 

Na verloop van tijd zullen die £ 50 per maand of meer en elk £ 1.000 forfaitair bedrag dat namens hen wordt geïnvesteerd, tijd hebben om mooi te groeien. En natuurlijk, hoe eerder ze beginnen met investeren, hoe meer hun investeringen het potentieel hebben om te groeien.

 

Houd enige controle over de teugels

 

Natuurlijk wilt u misschien niet dat elke cent die u ijverig hebt gespaard, rechtstreeks in handen van uw kind gaat als het 18 wordt. Als u enige controle wilt behouden over waaraan het geld wordt uitgegeven, is sparen in uw eigen ISA een goede zaak. goede manier om dat te doen. rechtdoor op dezelfde weg gaat voor regels die gelden.

 

Met een jaarlijkse ISA-uitkering van £ 20.000 in het huidige belastingjaar, is dat een aardig bedrag dat je kunt opbouwen en tot je beschikking hebt als het gaat om het helpen met de universiteitskosten, als een opstap naar de eigendomsladder of gewoon om om binnen te komen als ze komen tikken (zoals ze altijd zullen doen) op de deur van de Bank of Mum & Dad.

 

Door wat flexibiliteit te behouden door ook in uw ISA te investeren, kunt u fiscaal voordelig besparen op andere kosten voor kinderen van vóór 18 jaar die kunnen opkomen, zoals schoolgeld, rijlessen enzovoort. Elke in aanmerking komende volwassene kan tot £ 20.000 besparen, zodat twee ouders efficiënt kunnen sparen en een aanzienlijk bedrag kunnen opbouwen om de eventuele kosten te dekken. En als er nog geld over is; je zou zelfs jezelf kunnen verwennen. Win win!

 

Belangrijke informatie – Opnames van een Junior ISA zijn pas mogelijk als het kind 18 jaar is. Junior ISA’s zijn fiscaal aantrekkelijke langetermijnspaarrekeningen voor kinderen. Een Junior ISA is alleen beschikbaar voor kinderen onder de18 jaar oud die in het VK wonen. Het is niet mogelijk om zowel een Junior ISA als een Child Trust Fund (CTF) aan te houden. Als uw kind is geboren tussen 1 september 2002 en 2 januari 2011, zou de overheid automatisch namens uw kind een CTF hebben geopend. Als uw kind een CTF heeft, kunnen zij de investering overzetten naar een Junior ISA. Houd er rekening mee dat Fidelity geen CTF-overschrijvingen naar een Junior ISA toestaat. Ouders of voogden kunnen de Junior ISA openen en de rekening beheren, maar het geld is van het kind en de investering wordt op slot gedaan totdat het kind 18 jaar oud is. het cbr rijexamen online oefenen kan makkelijk.

 

Deze informatie is geen persoonlijke aanbeveling voor een bepaalde investering. Als u twijfelt over de geschiktheid van een belegging, dient u contact op te nemen met een bevoegde financieel adviseur.