+605 550 8558

Op welke manier is de wereldwijde vraag naar energie aan het toenemen, lees het direct verder

Met de snelle groei van de wereldwijde vraag naar energie en het toenemende gebrek aan stabiele energiebronnen over de hele wereld, wordt energieonafhankelijkheid een van de belangrijkste kwesties van het begin van de eenentwintigste eeuw, en niet alleen voor regeringen: huiseigenaren en bedrijven komen onder druk te staan door stijgende rekeningen en zijn net zo graag als wetgevers op zoek naar goedkope, betrouwbare en onafhankelijke energiebronnen.

  • Beleidsmakers kunnen debatteren over het openstellen van voorheen beschermde oliereserves of het bouwen van nieuwe kerncentrales, maar dergelijke oplossingen liggen buiten het bereik van de alledaagse consument, die zich alleen bezighoudt met het aandrijven van zijn huis en bedrijf op een manier die niet betekent dat de prijzen voortdurend en strafbaar moeten stijgen.

Waarom moet je de energiemarkt goed in de gaten houden?

Door de vooruitgang in de technologie is zonne-energie nu meer dan ooit in staat om in deze behoefte te voorzien. Terwijl de sombere dagen ooit betekenden dat een zonne-energiesysteem nauwelijks terugkwam, betekent de efficiëntie van nieuw beschikbare systemen in combinatie met de opkomst van low-tech maar hoogrendementsbenaderingen dat zonne-energie in staat is om in een aanzienlijk deel van de energiebehoefte te voorzien voor alle huizen en organisaties, behalve de meest energievretende, die het nodig hebben. Bron: Beste-Energievergelijker | Energievergelijker

Zonneboilers zijn hiervan een perfect voorbeeld. Op koude dagen kan de lucht worden verwarmd door een verwarming te bevestigen op een op het zuiden gelegen muur van een woning of bedrijf: de zon gaat door het glas naar een reflecterend oppervlak binnenin het kozijn van de verwarming, waardoor de lucht erboven wordt opgewarmd. Deze warme lucht gaat vervolgens het gebouw binnen door middel van convectie, waarbij de koude lucht uit het gebouw van onder het reflecterende paneel wordt aangezogen om het te vervangen en het proces opnieuw begint. Eenvoudig, effectief en gemakkelijk te bouwen, dit is een voorbeeld van hoe zonne-energie binnen het bereik van iedereen is.

Waarom is het zonne-energie systeem in de toekomst zo populair

  1. Natuurlijk zijn er voor het voeden van elektrische apparaten conventionele zonne-energiesystemen die gebruik maken van zonnecellen als energiebron.
  2. Door de toegenomen vraag naar deze technologie zijn er efficiëntere zonnepanelen op de markt gekomen en zijn dergelijke systemen competitiever geprijsd geworden: in combinatie met het feit dat meer nationale en lokale overheden dan ooit subsidies verstrekken voor het gebruik van hernieuwbare energie, betekent dit dat effectieve en betrouwbare zonne-energie binnen het bereik van nog grotere aantallen consumenten ligt.
  3. Het is nu zelfs mogelijk voor de eigenaren van dergelijke kleinschalige zonne-energiesystemen om overtollige stroom terug te verkopen aan het net, waardoor ze een klein maar belangrijk inkomen hebben en een bijdrage kunnen leveren aan de nationale energievoorziening.